Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Εχει Πανσέληνο απόψε......

Η πιο διάσημη (μύθος ή πραγματικότητα;) Αυγουστιάτικη πανσέληνος, ξεπροβάλλει δειλά δειλά απόψε, με τους αρχαιολογικούς χώρους, τα θέατρα και τις πλατείες να ετοιμάζονται να τη γιορτάσουν με ποικίλες εκδηλώσεις και δρώμενα.
Ποιήματα και χιλιάδες τραγούδια σε κάθε ρυθμό και σε κάθε γλώσσα, έχουν γραφτεί για χάρη της!
Περίπατοι σε αρχαιολογικούς χώρους, beach party σε απόμερες ακρογιαλιές, ρομαντικές διαδρομές, ατμοσφαιρικές μελωδίες σε αρχαία θέατρα…
Όπως κι αν διαλέξετε να περάσετε εσείς αυτή τη νύχτα, το σίγουρο είναι ότι θα θέλατε να είναι ξεχωριστή.
Ανοιχτοί θα είναι 90 χώροι (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία) και θα παραμείνουν ανοιχτοί στο κοινό (µε ελεύθερη είσοδο) από τις 19.00 έως τη 01.00 σε όλη τη χώρα. Θα υπάρχει όμως λουκέτο σε Ακρόπολη, Σούνιο, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και Νέο Μουσείο Ακρόπολης.
Για να επιτευχθεί ο στόχος του μηδενικού κόστους, οι αρχειοφύλακες θα εργαστούν εθελοντικά, ενώ οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στις μουσικές εκδηλώσεις θα εμφανιστούν αφιλοκερδώς. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις τα έξοδα θα καλυφθούν είτε από την τοπική αυτοδιοίκηση είτε από χορηγίες.
Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων Μαρία Βλαζάκη, οι υπάλληλοι στην Ακρόπολη και το Σούνιο δεν δέχθηκαν να εργαστούν εθελοντικά. Το ίδιο συνέβη και σε Μαραθώνα, Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Ολυµπιείο.
Σε 36 χώρους έχουν προγραµµατιστεί μουσικές εκδηλώσεις. Ανάμεσα στους χώρους που θα είναι απόψε επισκέψιμοι είναι το µουσείο Θεσσαλονίκης, η Πέλλα, οι Αιγές, το Δίον, το κάστρο της Κέρκυρας, οι Δελφοί, ο Μυστράς, το Παλαµήδι, η Ολυµπία, η Δήλος, η Κάµειρος και τα Μάλια, αλλά στην Αττική ανοιχτά θα παραµείνουν µόνο η αυλή του Νοµισµατικού Μουσείου, η Ελευσίνα, το θέατρο Ζέας και στον Πόρο το Ιερό Ποσειδώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου